طريقة عمل العيش السن (أسمر ) الطري والناشف
الكمية تكفي:10 أشخاص
وقت التحضير:40 دقيقة
وقت الطهي:20 دقيقة
المقادير:
نصف كيلو دقيق
كوب ردة (نخالة)
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
رشه ملح
كوب الى كوب ونص ماء دافئ
ردة زيادة لفرد العجينه
طريقة التحضير:
نقلب الخميرة مع السكر وشوية ميا وتسبيها تتخمر
وبعدين تضيفي باقى المكونات وتعجن جيدا جيدا
وتترك تتخمر حتى تتضاعف حجمها
ثم تشكل وتفرد على ردة وتترك ترتاح 10 الى 15 دقيقة
ثم توضع على صينيه ويدخل الفرن حتى ينتفخ
وكدة يكون طري
واذا كان محمص يترك داخل الفرن بعد ان يطفى وهو ساخن وكدة يكون محمص
إرسال تعليق