باتيه الافران بكل اسراره وتكاته
اسهل وانجح طريقه لباتيه الافران
المقادير
نص كيلو دقيق قوى ( يعنى مكتوب عليه للمعجنات والبيتزا
بيض واحده
10 جم خميره فوريه
75 جم زبده بحراره الغرفه مش سايحه
10 جم ملح
5 جم محسن خبز
25 جم سكر
225 جم ميه ساقعه
الطريقه
- ندوب الخميره الفوريه فى شويه ميه من بتوع العجن
- نعجن كل المقادير معا ونسيب شويه من الميه ونشوف قوام العجينه اذا احتاجت الباقى
- نعجن حتى تبيض وتلمع وتكون شبكله الجلوتين بمعنى لما ناخد حته عجين ونحاول نفردها طول وعرض بالراحه نلاقيها بقت مطاطه وتتفرد معانا بسهوله وتبقى طبقه رقيقه دون ان تتقطع
- نريح العجينه حوالى ربع ساعه
- نفرد العجينه بشكل مستطيل على رشه دقيق ونفرد العجينه بارتفاع 4 مللى ونقطع العجينه مستطيلات
- ممكن نحشى بجبنه بيضه او جبنه رومى او لحمه مفرومه معصجه
شيكولاته سايحه حسب الرغبه
- ونحط الحشو فى منتصف المستطيل وندهن بيض على الاطراف لضمان انها تبقى مقفوله لم تفتح لما تدخل الفرن ونضغط من الطرفيه حتى نحبس الحشو ونخلى طرف الجينه لتحت علشان لما تدخل الفرن تبقى وشها سليم مافيش اى وصلات فيه وندهن الوش بالبيض ورشه سمسم المحشو جبنه بيضه - ورشه جبنه رومى على الوش المحشو بجبنه رومى - والمحشو باللحمه المفرومه ندهنها بالبيض وفانيليا
- ونسيبه يخمر حتى يتضاعف الحجم
- نسخن الفرن على درجه 200 لمده 10:12 دقيقه
-----------------
- استعمال خميره فوريه وندوبها فى شويه ميه من بتوع العجن
- نعجن كويس جدا حتى تتكون شبكه الجلوتين
- نخلى طرف الباتيه لتحت
إرسال تعليق